Meet the Pigment team!

Simon

Oprichter van Pigment Paint&Sip en begeleider.

Als kind en jonge tiener was ik al begeesterd door tekenen en schilderen. Basically: op zaterdagen naar de tekenschool en tijdens de week stiekem de P.O. opdrachten voor de klasgenoten afwerken. 

Fast forward naar een kankerdiagnose in 2017. Ik gooide mijn bestaan als kinesist volledig over een andere boeg. Ik herontdekte de passie voor schilderen en begon te experimenteren onder de naam ZVERFDrie jaar later maakte ik muurschilderingen aan de andere kant van de wereld. 

Tijdens de Covid jaren waren mijn vriendin Britt en ik twee jaar in Australië en maakten we er ook kennis met het concept Paint&Sip. Definitie: In fijn gezelschap een eigen, persoonlijke versie van een schilderij maken met een drankje links en een spontane lach rechts. Toen we terug in België waren, viel het ons op dat er buiten veel eten en drinken eigenlijk bitter weinig te doen was voor een volwaardig avondje uit. Daarom besloot ik om Pigment Paint&Sip uit de grond te stampen. Op die manier wil ik mijn passie voor schilderen overbrengen op een groot publiek. Ondertussen zorgt Britt voor de nodige tips, aanmoedigingen en volle glazen. What’s not to like? Dus sip back, relax en haal je innerlijke kind terug naar boven. Want ergens op de weg richting volwassenenland zijn de meesten onder ons vergeten hoe ontspannend schilderen is. 

Als kers op de taart keer je goedgemutst huiswaarts met een levendige herinnering aan een geweldige ervaring. Dan rest enkel nog de keuze aan welke muur je jouw eerste kunstwerk zal uithangen.

Cheers!

Liesbeth

Paint&Sip begeleider.

Ik schilder al van kinds af aan en ben vervolgens gaan studeren aan Sint-Lucas Kunst humaniora en Luca School of arts. Ik kan al schilderen, en jij dus binnenkort ook! Door Pigment Paint & Sip deel ik nu met heel veel plezier mijn kennis met jou!

Stap voor stap begeleid ik je door het schilderij, met een vriendelijke lach & ongepolijste eerlijkheid komen we tot een kunstwerk waar je trots op kan zijn.
 

Annelies

Paint&Sip begeleider en oprichter van Atelier Doen.

Na een drukke dag achter de computer vind ik het fantastisch om de creativiteit de vrije loop te laten met verf, klei en keramiek. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik hier niet alleen in ben!

Met deze workshops wil ik anderen laten zien hoe leuk en bevrijdend het kan zijn om creatief bezig te zijn. Helemaal tot rust komen, samen met vrienden, familie en/of collega’s een goed glas drinken daarbij en iets unieks maken om dan trots thuis op te hangen. Gotta love it!

Jonas

Paint&Sip begeleider.

Ik studeerde in 2012 af als Master in de Beeldende Kunst aan Sint-Lucas Gent en ben nu voltijds kunstleerkracht met een specialisatie in vrije grafiek en modeltekenen en -schilderen. Met kleine tips en tricks probeer ik altijd om de artiest in iedereen naar boven te brengen. (Want ja, die artiest zit in iedereen!)

Gezien mijn specialisatie zal je me vooral tegen het lijf lopen bij de Paint&Sip workshops met (naakt)model of bij het abstractere werk.

Ellen

Paint&Sip begeleider.

Ik ben full-time bodypaintster (Belgisch kampioen 2019, yay!), make-up artieste, schilder en straattheatermaakster. Mijn werk wordt gekenmerkt door een realistische schilderstijl met veel aandacht voor detail en precisie. Daarom zal je me vaak in de reclamewereld vinden voor camouflage- en optische illusie bodypaints.

Nu ben ik ook blij om te mogen zeggen dat ik deel uit maak van het Pigment team. Ik ben helemaal klaar om mijn kennis en de liefde voor het schilderen te delen met een enorm breed publiek tijdens teambuildings, vrijgezellen, familieweekends, etc.

small me en britt (2)

Eigen werk van Simon

Jouw mandje

Your Privacy

Why do we collect personal data at Pigment and how do we handle that data?

Your privacy is important
Protecting your personal information and your privacy is important to us. The applicable laws and regulations, including the General Data Protection Regulation (AVG or GDPR), are our guidance. This means that we:

  • process your personal data according to the purpose for which you provided them.
  • only collect the data that is minimally necessary to process your booking or questions.
  • if necessary, request your permission for the processing of your personal data.
  • do not pass on personal data to third parties unless this is necessary for the implementation of the purposes.
  • keep and protect your personal data with the necessary care so that it is safe with us.
  • are always willing to answer questions regarding your personal data. For this you can contact us via info@pigmentpaintandsip.be